Kinderdagopvang

Kinderopvang Olleke Bolleke heeft drie kinderdagverblijfvestigingen; twee in Obdam en één in Hensbroek. De vestigingen zijn ruim opgezet, hebben grote groepsruimtes en een grote gezamenlijke hal.

Onze vestigingen zijn rustig gelegen. De royale terreinen zijn omzoomd door groen en hebben voldoende parkeergelegenheid. De volledig afgesloten achtertuinen bieden ruimte om veilig buiten te spelen. Daarnaast is er de mogelijkheid om gebruik te maken van nabijgelegen parken, speelvelden en speeltuinen. Onze vestigingen grenzen aan basisscholen. Daardoor kunnen kinderen al vroeg kennis maken met de school en vertrouwd raken met de omgeving waar zij later naar school gaan.

Het kinderdagverblijf is helemaal toegerust op jonge kinderen. De slaapkamers zijn ingericht op rust. Ieder kind heeft daar zijn eigen plekje: Onze slaapkamers hebben veilige ledikanten waar elk kind een eigen plekje heeft. In de keuken kunnen we babyvoeding bereiden en bewaren, maar bijvoorbeeld ook feestelijke pannenkoeken bakken.

Frisse kleurstellingen zorgen voor een gezellige sfeer op onze vestigingen. Elke groep heeft een eigen grote groepsruimte waar de kinderen kunnen eten, drinken, spelen en zingen. Daarnaast heeft iedere vestiging een extra ruimte; de centrale hal waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen.

De meeste van onze kinderdagverblijfgroepen zijn verticaal ingedeeld. Dat wil zeggen dat de kinderen van nul tot en met drie jaar door elkaar heen geplaatst zijn. Wij zien veel voordelen aan de verticale groepen. Leest u hier meer over de voordelen van verticale groepen.

Kosten en tarieven
Lees hier over de kosten en tarieven van het kinderdagverblijf.

Locaties
Onze kinderdagverblijven bevinden zich op
• locatie De Kelderswerf in Obdam
• locatie De Caegh in Obdam
• locatie De Ark in Hensbroek

 

Verticale groepen

Onze kinderdagverblijfgroepen zijn verticaal ingedeeld. Dat wil zeggen dat de kinderen van 0 tot 4 door elkaar heen geplaatst zijn. Wij zien veel voordelen aan de verticale groepen:

  • Een kind heeft de hele voorschoolse opvangperiode dezelfde pedagogisch medewerkers en kinderen om zich heen. Dit is voelt voor een kind erg veilig en vertrouwd.
  • De pedagogisch medewerkers kennen de kinderen goed en kunnen goed inspelen op individuele behoeften.
  • De jonge kinderen leren van oudere kinderen en de oudere kinderen leren de jongere kinderen helpen.
  • Kinderen leren rekening houden met elkaar en worden gestimuleerd in hun sociale vaardigheden
  • Kinderen kunnen op hun eigen niveau aan diverse activiteiten deelnemen; een dreumes die al toe is aan een peuterspelletje kan met peuters meedoen. En andersom: een dreumes die wat minder goed meekomt kan spelen met de babymaterialen.
  • Achterstanden in de ontwikkeling van de kinderen vallen minder op, hierdoor worden deze kinderen minder snel een buitenbeentje.
  • Ouders hebben meerdere jaren met dezelfde pedagogisch medewerkers te maken waardoor een betere vertrouwensrelatie kan ontstaan.
  • Broertjes en zusjes kunnen bij elkaar op de groep geplaatst worden. De thuissituatie wordt meer nagebootst.

Kinderdagopvang

Informatie aanvragen

2 + 15 =